Wat moet je allemaal doen en regelen voordat je naar Nederland vertrekt om te gaan studeren?

Denk aan studiekeuze, inschrijving bij het opleidingsinstutuut, studiefinanciering, woonruimte, verzekeringen, beheersing van de Nederlandse taal, informatie over Nederland en de studiestad, documenten die je moet meenemen.

Minderjarige studenten dienen een voogd (bij voorkeur een familielid) in Nederland te hebben voordat ze zich kunnen uitschrijven. Zonder bewijs van uitschrijving is inschrijving in Nederland niet mogelijk.
Het gehele proces voordat de voogdij geregeld is duurt 2 maanden en dient ruim voor het vertrek gestart te worden. Wij bemiddelen bij dit administratieve proces.

Er dient ook een volmacht geregeld worden voor minderjarige studenten. Dit is bijvoorbeeld nodig voor de inschrijving bij instanties, huurcontract, verzekeringen en een bankrekening.

En dan sta je op Schiphol!
Je hebt waarschijnlijk veel vragen, zoals: Hoe kom ik in mijn studiestad? Waar is mijn kamer? Hoe moet ik me inschrijven? Waar kan ik levensmiddelen kopen? Wanneer krijg ik mijn studiefinanciering?

Je kunt het allemaal zelf uitzoeken, maar je kunt ook een beroep doen op Ederlin Integration Services - Studenten.
We helpen je graag om snel je weg te vinden en je thuis te voelen in Nederland.

Op deze pagina zie je een aantal zaken waarmee we je kunnen helpen.
Je kiest daarbij zelf welke service je wel of niet nodig hebt. We stellen dan een individueel totaalpakket op met een vaste prijs.